Van wie heb jij groen licht nodig?

Ken je dat? Dat je eigenlijk wel weet dat je ergens voor wilt gaan maar dat je de keuze niet maakt? Dat je heel goed weet dat je in beweging moet komen om je situatie te verbeteren maar dat het vooral niets mag kosten? Dat je blijft denken dat het je zelf wel lukt maar er genoegen mee neemt dat je blijft hangen waar je in zit?

Vast wel. Niets menselijks is ons vreemd. Maar vreemd is het wél als je het jezelf niet gunt om in jezelf te investeren. Als je het allemaal zelf moet kunnen. Als dat in beweging komen geen geld mag kosten.

 

Jij bent het waard om in jezelf te investeren.Jij bent het waard om in de verbetering van jouw situatie te investeren. Jij bent het waard om hulp te vragen en deze te krijgen. En het is oprecht zonde als je blijft zoeken naar bevestiging van een ander, naar toestemming van een ander, naar de mening van een ander. 

Kiezen voor jezelf en voor het inkopen van hulp als je die nodig hebt, is een investering in jou en je leefsituatie. Dat is onmogelijk een kostenpost te noemen. Juist het blijven zitten in een situatie die jou belemmert in je doen en laten en die je zwaar maakt, kost jou wat. 

Allereerst kost het jou energie. Het kost je levensvreugde. Tijd. Soms, vaak zelfs, ook geld. En wat nou als wat het jou kost om niet voor jezelf te kiezen, zwaarder weegt dan wat het jou oplevert om aan de slag te gaan mét de nodige ondersteuning?

Laat ik de vraag voor de zekerheid nog een keer stellen:

 

Van wie heb jij groen licht nodig?

 

Het antwoord laat zich raden. Van JOU ZELF. 

Ik gun het je zo dat je voor jezelf kiest, dat je verantwoordelijkheid neemt voor waar je staat en je conclusies hierover trekt.

Hoe jouw situatie ook is, KIES. Kies opnieuw. Vandaag nog. Want als je er al langer over nadenkt, wat mis je nog om die keuze te maken? Wat weet jij morgen meer dan vandaag? Als je goed naar jezelf luistert weet je het vaak al wel maar is de stap misschien wat eng. Daarvoor nog even deze mooie kreet: 

Moed tonen is iets eng of spannend vinden en het tóch doen.

 

Geef jezelf groen licht voor de volgende stap. 

Om met je huis, je spullen, je huishouden, je hoofd aan te slag te gaan. 

Bel of mail me, ik luister graag naar je.

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0