Echt waar, je bent het waard.

Wat als de dingen echt niet gaan of zijn gegaan zoals je ooit had gedacht? Schakel jij betaalde hulp in om je snel weer goed te voelen en je weg te kunnen vervolgen?

Als je me zou vragen of ik het leven leid wat ik voor me zag toen ik jonger was, zou ik nee zeggen. Echt niet. Ik had niet kunnen verzinnen dat ik bij voorbeeld zo vaak zou verhuizen. Dat ik zo veel heb moeten loslaten. Dat bepaalde dingen mij zijn overkomen. En dat ik altijd moest accepteren wat op mijn pad kwam, als ik er niets aan kon doen. Dat laatste ook als ik er wel iets aan kon doen trouwens.

 

En toch heb ik ermee gedeald. Net als ieder ander mens. En gelukkig altijd met hulp van mijn familie en vrienden.

 

Ook wel met professionele hulp. In de vorm van coaching of begeleiding. Want soms zijn je familie en vrienden gewoon niet degenen die je verder kunnen helpen. Steunen natuurlijk wel maar jezelf in al je kwetsbaarheid tonen in situaties waar het er écht om gaat om keuzes te maken in jouw leven? Daarvoor is het soms veel handiger en behulpzamer om iemand in te schakelen die emotioneel niet te dicht bij jou betrokken is. En bij wie je je schaamte en schuld kunt laten zien zonder gevolgen in de omgang.

 

Wat me steeds opvalt is dat bij veel mensen het inschakelen van iemand anders op de lange baan wordt geschoven of niet in overweging wordt genomen. Vanwege de kosten. Dat heb ik zelf nooit zo goed begrepen… Natuurlijk heb ik wel prijzen vergeleken van coaches, opleiders of therapeuten. Maar ik heb hulp nooit als kostenpost ervaren. Simpelweg omdat de waarde van het resultaat ook gewoon geld vertegenwoordigt.

 

Ik betaal bij de supermarkt voor mijn eten, bij de boekenwinkel voor mijn boeken en bij een hulpverlener voor mijn persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Dat is voor mij enorm veel waard omdat het me altijd veel heeft gebracht.

 

Ik deel dit met je om je even anders naar hulp te laten kijken. Als een investering die jou wat oplevert. Als een duw in de rug om in situaties waarvan je écht niet had bedacht dat jij er ooit mee zou moeten dealen, de stap te nemen naar betaalde begeleiding. Je gunt jezelf je boodschappen en je kleding enzovoorts maar bent in veel gevallen wél bereid om te worstelen in je emotionele en praktische leven omdat je daar geen geld voor over hebt…?!

Zoals je niet op de bank blijft zitten als je koelkast leeg is, hoef je dat ook niet te doen als je niet weet hoe je in een bepaalde situatie tot keuzes komt, hoe je weer in beweging komt, hoe je overeind blijft.

Doe er wat aan, gun het jezelf.

 

Echt waar, het is het waard. JIJ bent het waard.


Anne Lodewijkx   Professional organiser

06-285 155 47 |  info@novaholos.nl  |  www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0