Wees mild voor jezelf!

Bij mijn spreekuur in de bieb kwam een heer langs, die vragen had over de aanpak van zijn huishouden, omdat hij vanwege pittige levensomstandigheden een overvol huis had gecreeërd. Gelukkig ging hij na een half uur met heel bruikbare tips weer naar huis en zie ik hem volgende maand weer om de voortgang te beluisteren en hem waar nodig nog verder te helpen. 
De grootste tip die ik hem kon geven is: Wees mild voor jezelf! Hij vond het namelijk 'zo stom!' Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren... en het moest echt anders maar het lukt gewoon niet....
Nee. En dat is niet erg. Soms is het even niet anders.
Het is net als een potlood. Je schrijft ermee, de punt slijt en verdwijnt onder het hout, je moet 'm weer slijpen en hij komt er weer onder vandaan. Steeds dezelfde punt, maar je schrijft er wat anders mee.
In het leven doe je wat je doet, je sneeuwt onder, moet jezelf weer uitvinden en kijken wat er tevoorschijn komt om weer jezelf te kunnen zijn en je dingen weer op te kunnen pakken.
Als je vroeger veel kranten en tijdschriften las en nu hoort het niet meer bij je, hoef je niet al je kranten te bewaren voor het moment dat je hoofd ernaar staat om ze te gaan lezen. Het kan gewoon tijd zijn voor wat anders....
Wees bereid wat nieuws te schrijven. Een ander pad te gaan. Steeds jezelf opnieuw uit te vinden. 
Zolang je in beweging blijft, kom je overal sterker onder vandaan.....


Reactie schrijven

Commentaren: 0