Uit de kast komen, wel of niet doen?


Afgelopen vrijdag woonde ik de eerste van een reeks intervisie-bijeenkomsten bij, voor startende ondernemers. Bijzonder leerzaam en ondersteunend, naast dat het gewoon best confronterend was. Precies dus waarvoor het was bedoeld.

Omringd door een stel professionals op verschillende werkvlakken, kwamen er zo wat onzekerheden op tafel te liggen, waaronder ook die van mij.

Mij werd op enig moment gevraagd waarom ik tot een bepaalde actie was overgegaan. Die actie was het aanbieden van een korting op mijn tarief, nog vóórdat ik de klant binnen had. Ik begon enorm zenuwachtig te lachen en realiseerde me dat ik aan het duiken was. Duiken! Er werd overduidelijk  een gevoelige snaar bij mij geraakt.

 

Hortend en stotend vertelde ik dat ik maar steeds het gevoel heb ‘ernaast’ te zitten, met waar ik in mijn praktijk mee bezig ben. Dat gevoel van ernaast zitten maakt, dat ik niet een goede prijs durf te vragen voor mijn diensten en door maar korting te geven, koop ik als het ware tijd voor mijzelf om te pionieren en al doende uit te vinden hoe ik de dingen het liefste doe, vóórdat ik ze als zodanig naar buiten breng en in de etalage hang.  

 

Ik focus mij in mijn praktijk op organising maar allerliefst begeleid ik mensen met de nodige zelfreflectie, om zich naar binnen te keren om wat hen tegenhoudt in dit leven op tafel te krijgen, vastzittende energieën en emoties te transformeren en te healen. De spullen, waar de focus op ligt in organising, zijn voor mij slechts de ingang, een soort werkmotor zo je wilt, om toegang te krijgen tot de diepere lagen in de menselijke emoties. Ik ben gewoon niet op deze aarde om ‘sec’ te organisen maar wél om zelf voor te gaan in healing en vervolgens anderen daarin te leiden.

 

Omdat ik nog volop bezig ben met mijn eigen intuïtieve (om maar niet het woord ‘spirituele’ te hoeven gebruiken) ontwikkeling, voelt het naar buiten treden met mijn wens om dáár mee bezig te zijn in mijn bedrijf, als letterlijk en figuurlijk ‘uit de kast komen’!

Het gaat niet alleen om keuzes maken over mijn ideale klanten, over mijn vermogens om energieën te transformeren, over mijn verlangen om mensen hun (oude) pijnen te helpen helen…. Het gaat ook  - en voorál – over mijzelf kwetsbaar opstellen. Over iets in de wereld dúrven zetten. Over mijn angst voor wat de omgeving hiervan zal vinden, en mijn onzekerheid over of ik wel ‘goed genoeg’ ben om mensen te kunnen begeleiden naar hun gewenste en geheelde leven.

 

Uit de kast komen…. Dat dus!

 

Nu kan ik de ene na de andere quote erin gooien over het naleven van dromen, over het aankijken van angsten en ga zo maar door. Maar de waarheid is dat het gewoon héél erg spannend is om mij helemaal te laten zien en om alle waas en ruis en excuses en gedoe overboord te gooien om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil doen. Nou, zo dus.

En dan is het nu tijd om de vraag die ik mijzelf stelde bij het schrijven van deze tekst te beantwoorden. Het antwoord is JA. Ik zeg JA tegen mijzelf. En ik zeg JA tegen mijn missie.

 

Bij deze: IK KOM UIT DE KAST!

 

Hoe dat eruit komt te zien in mijn praktijk en welke woorden ik zal kiezen om mijn diensten kenbaar te maken, ik weet het nog niet. Alleen deze tekst voelt voor mij al als een ‘giant step forward’ waar ik nu al enorm blij en súper trots op ben. Al bak ik er in de praktijk helemaal niets van, ik neem mijzelf serieus genoeg om dit proces aan te gaan. En, last but not least, er onderweg schromeloos van te genieten. O zo.

 

Het zal wel echt zo zijn dat als je eenmaal een bepaald pad op bent gegaan, je niet meer terug kunt. Je kunt nog maar 1 kant op. En dat is je eigen pad volgen. Laat ik me daar dan maar volledig aan overgeven... en hopelijk anderen hierin meenemen!


Anne Lodewijkx   Professional organiser

06-285 155 47 |  info@novaholos.nl  |  www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hanneke Bekke (dinsdag, 19 februari 2019 17:47)

    Wat een mooie JA Anne!