LOSLATEN om verder te komen, lastig?

Wat mij toch zo opvalt, is hoe we met ons brein zo druk kunnen zijn, zo onszelf kunnen saboteren en zoveel beperkende omstandigheden en situaties kunnen vergoelijken. We zijn zo geprogrammeerd en geconditioneerd dat het ons brein is wat ons bepaalt.

Aan de werking van dat brein ligt ons emotionele geleidingssysteem ten grondslag. En dat systeem is dan weer door ons collectieve verleden, door onze conditionering en onze individuele ervaringen gevormd, beschadigd, gewond. 

 

De wonden van onze Ziel, onze emotionele wonden, lijken op grote schaal in de wereld naar de oppervlakte te komen en vragen om heling. Ze zijn in het verleden ontstaan omdat we pijn en emoties hebben vastgezet in ons systeem. Ze verlangen enorm naar heling. Daarom gaan ze ons steeds vaker jennen en lastig vallen op de meest ongunstige tijdstippen en in de meest onhandige situaties. Opdat ze onze aandacht krijgen en herkend, erkend, ervaren en geheeld kunnen worden. Opdat we onszelf trainen om ons los te maken van oude pijn, oude ballast die ons niet meer dient. 

 

Het is ons ultieme doel om onszelf tot uitdrukking te brengen in deze wereld. En dat kunnen we nu eenmaal veel beter doen als we onder onze ballast vandaan komen en opstaan. Verantwoordelijkheid nemen voor onszelf. Wonden helen in onszelf. In dat proces is LOSLATEN een key-word. Dat suggereert wellicht een actie maar het is nu juist een gevolg van een aantal andere dingen. Een automatisch gevolg van het tegen het licht houden van onder andere je angsten, belemmerende patronen en overtuigingen.

 

Lastig?

JA dat kan lastig zijn.

 

En hóe fijn is het dan als er iemand met je meekijkt. Met je meevoelt. Mee onderzoekt en bekijkt. Iemand die je helpt te helen. En je steeds met zachte hand terugbrengt UIT je hoofd, naar het HIER EN NU. 

 

Echt waar, je bent het waard. Je kunt het als je de bereidheid hebt het aan te gaan. Verantwoordelijkheid te nemen in dat proces. En de heling van je wonden durft toe te vertrouwen aan het zelf helend vermogen van jouw eigen lichaam.

 

Bel me als je daar zin in hebt. Of als er vragen in je opkomen. Dan praten we verder. Op papier is het ook maar een heel monoloog. In interactie kan veel meer worden bereikt!

 

Voor alles en meer...

Anne


OPGERUIMD LEVEN

 

Anne Lodewijkx   

06-285 155 47 |  info@novaholos.nl  |  www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0