Neem je plek in!

Neem je plek in. Deze vier woorden schreef ik 2 weken geleden op een papiertje toen ze tot vier keer toe op die dag langskwamen. En nu begrijp ik ze en gebruik ik ze als titel voor deze blog.

 

Op een verjaardag vroeg iemand mij hoe het met mijn Nova Holos ging. Of het een beetje liep. Ik deed wat ik wel vaker doe: ik dook. Ik gaf een vaag en ontwijkend antwoord. Nu zul je denken: waarom dan toch? Je kunt toch wel vertellen hoe het gaat?

Nou, dat kan wel, alleen ik ben niet zo tevreden met wat ik tot nu toe bereikt heb in mijn eigen praktijk. Ik zit voor mijn gevoel te emmeren met mijn web-teksten, ik zwabber wat heen en weer met al mijn ideeën die ik in de wereld wil zetten omdat het nog niet helemaal helder is voor mij en ik ben nog steeds niet dol op sales en marketing, wat toch wel belangrijke onderdelen van ondernemen zijn.

 

Maar laat ik nou eens heel eerlijk de vraag beantwoorden die mij uit oprechte interesse werd gesteld.

Hoe gaat het met mijn praktijk? Loopt het een beetje?

 

Het gaat erg goed met mijn praktijk! Ik ben volop in ontwikkeling en ik geniet iedere dag van het proces dat ik doormaak. Ik gun oprecht iédereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in zijn of haar eigen ontwikkeling, een eigen praktijk. Want sjonge, wat zet het in de wereld zetten daarvan veel in beweging!

 

En echt, ik geniet ervan! Iedere dag leer ik bij en doe ik ontdekkingen. Ontdekkingen over mijzelf en over al wat mijn interesse en fascinatie heeft. Het komt mij zo voor dat de inspiratie voor het oprapen ligt en eerlijk, de dagen zijn te kort om alle informatie tot me te nemen en te integreren. Dat kost tijd. En die neem ik ook.

 

Nu ben ik er uitermate goed in getraind om mijn brein te gebruiken in alles wat ik wil. En laat nou net mijn praktijk de plek/situatie zijn waarin die vlag niet op gaat! Wilskracht, stappenplannen, doelen, een verdienmodel enzovoorts… ze werken niet voor mij. En eerlijk, dat kan me helemaal niet zoveel schelen. Ik houd ervan om dit proces op een totaal andere manier aan te gaan: volledig intuïtief en in het tempo waarin alles zich aandient.

 

Dit betekent dat resultaten zoals ik die voorheen zou nastreven, nu heel gestaag zichtbaar worden en in een ander jasje dan ik bedacht had. Ik laat alles door mij heen ontstaan en volg het proces. Er is alleen het nu, ik kan niet meer doen dan ik nu zie, weet, voel en waar ik nu voor open sta. En ik weet dat ik goed zit. Dat ik doe wat klopt voor mij.

 

Het is verdraaid lastig om het oordeel dat anderen over mijn prestaties (zouden kunnen) hebben, dan wel mijn invulling daarvan en mijn eigen ideeën daarover, los te laten. Want oh, wat ben ik (net als vele aderen) geprogrammeerd om het goed te willen doen voor anderen, om resultaten te produceren en te presteren. Maar ik weet, ik weet heel zeker, dat ik totaal en ook compleet, het oordeel van anderen mag loslaten.

 

En daar is ‘ie weer: mijn thema LOSLATEN. Het lukt mij steeds beter. Steeds beter blijf ik bij mezelf, steeds sneller kom ik terug bij mijzelf als ik ben afgedwaald en steeds duidelijker worden de mij beperkende overtuigingen die ik zo in de loop van de afgelopen 47 jaar heb ontwikkeld.

 

Maarrrr....

Wat maakt het eigenlijk uit hoe mijn praktijk eruit ziet op dit moment? Het is wat het is en volgende week is het weer anders. Vandaag geef ik nog geen cursus en maandag wel. Vandaag heb ik geen online programma of online agendafunctie of webwinkel voor de verkoop van materialen die mijn thema ‘Loslaten’ symboliseren, maar wellicht over een maand wel. Of over 2 maanden. En alles is goed. Want het heeft zijn eigen tijd.

 

Ik ga er inmiddels blind van uit dat het nog geen tijd is voor wat er nog niet is. En dat wat ik in de wereld wens te zetten, zal ontstaan als ik er klaar voor ben. Zolang ik ervoor blijf kiezen, iedere dag weer, om mijn eigen proces aan te gaan. Mijn eigen angsten aan te kijken. Mijn eigen wensen kenbaar te maken. Mijn eigen grenzen te onderzoeken. Zolang ik ervoor blijf kiezen om iedere dag weer, op te komen dagen.

 

Opdagen. Voor wie? Voor mijzelf. Voor wie anders?

 

En als ik mijn eigen plek inneem, alléén wanneer ik geheel mijn eigen plek inneem, kan ik er zijn voor anderen. En dan ben ik er ook echt. Dan voel, weet en zie ik precies wat er nodig is en welke ervaring ik kan meegeven aan de mensen die ik heb aangetrokken.

 

Langzaamaan neem ik mijn plek in. En dat voelt goed. Dat voelt kalm van binnen en broeiend van inspiratie en enthousiasme. En dat is wat ik graag overdraag aan anderen. Neem je plek in.

 

Waarom ook niet? Jij bent per slot van rekening degene die dat het beste kan doen 😉.

 

 


OPGERUIMD LEVEN 

 

 Anne Lodewijkx |  06-285 155 47 |  info@novaholos.nl  |  www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0