Geloof jij alles wat je denkt?

Geloof jij alles wat je denkt? Heb jij in de gaten dat we best wel in een klaagcultuur leven?

Het is nat want het regent. Bah. Het is te warm, wanneer is de zomer nu eens afgelopen. Getsie, ik weet niet wat ik moet eten vanavond. Bleh nou heb ik eindelijk de kinderen in bed, moet ik de was nog ophangen. En dan zijn dit nog de triviale dingen waar we over klagen. We klagen over de buren, over familie, over werk, over vakanties, relaties, over werkelijk alles.

En dat hoeft helemaal niet hardop te gebeuren hoor, we kunnen er ook wat van in ons hoofd. Als je die maalstroom gelooft, en niet onderbreekt, dan cultiveer je iedere dag je linkerhersenhelft. Je bevestigt de conditioneringen van je opvoeding, dat je voorál moet reageren op wat zich buiten jou afspeelt. Eigenlijk geloof je alles wat je denkt en ga je van daaruit voort in het maken van je beslissingen, telkens geleid door wat zich buiten jou afspeelt.

 

Nu vertel ik jou dat je pas tot verandering komt als je die maalstroom gaat herkennen en ernaar leert kijken. Kijk ernaar, luister naar het getetter en stem je vervolgens af op wat zich binnen in jou afspeelt. Oftewel, maak eens een goede start, of geef een vervolg aan de ontwikkeling van je rechterhersenhelft!

En dat is echt een andere energie die je dan kunt ervaren, waarnemen, herkennen in jezelf. Als je die aandacht geeft en ontwikkelt, is die buitenwereld ineens zo interessant niet meer met alle grillen en grollen. Kan jij je erin bekwamen om ook onder vervelende omstandigheden bij jezelf te blijven. Zonder mee te gaan in al je geklaag, of dat van anderen. Zonder wankel te worden door omstandigheden die jij niet kunt beïnvloeden.

 

 

Wil je meer weten? Voel je je getriggerd door wat je net gelezen hebt? Bel me. Zoek me op. Ik kan je er nog veel meer over vertellen en je tips en tricks geven om hier mee aan de slag te gaan, op een manier die werkt voor jou. 

Anne Lodewijkx      info@novaholos.nl   

06 285 155 47              www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0