Als je er niet mee aan de slag gaat, dan werkt het natuurlijk niet hè.

Als je er niet mee aan de slag gaat, dan werkt het natuurlijk niet hè.

 

Voor deze blog werd ik getriggerd door bovenstaande uitspraak van een dame wiens webinar ik volgde. Zij gaf daarin tips en tricks voor je eigen ontwikkeling en maakte een onderscheid in type mensen. Ze had er mooie benamingen voor die niet zijn blijven plakken in mijn hoofd.

 

Het kwam op het volgende neer: Een type mens luistert naar een coach maar doet niets, een type mens doet af en toe eens wat met wat wordt aangereikt en een type mens gaat overal mee aan de slag en implementeert alles in haar leven. Ze drukte op het hart dat je wel een implementator moet zijn om te slagen in wat je wilt bereiken, want: ‘als je er niet mee aan de slag gaat, dan werkt het natuurlijk niet hè’.

 

Grmm. Daar werd wat geraakt in mij. Wát werkt er dan eigenlijk niet? Daar heb ik echt even over nagedacht. In mijn ervaring zit het namelijk zo.

Ik volg mijn intuïtie in wat ik doe. Zo kom ik uit bij een boek om te lezen, een webinar om te volgen of een coach of opleiding om te verdiepen. Overal krijg ik superveel aangereikt om mee aan de slag te gaan. Dat doe ik echter niet altijd! Ik ben meer een observator die óf pas echt wat oppakt als de noodzaak ontstaat, dan wel wat oppakt omdat het resoneert in mij en voel dat het precies is wat ik op dat moment nodig heb. En dát heeft me gebracht waar ik nu ben.

 

Zelf geef ik een cursus bestaande uit 4 lessen van 2 uur, met daarin oefeningen, lesopdrachten en huiswerkopdrachten. In de cursus heb ik mij menigmaal verbaasd over het feit dat de meeste cursisten ze niet (allemaal) doen of maar half. En dat is helemaal oké. We weten allemaal hoe het werkt: verandering is lastig en voelt vervelend, het is allemaal erg druk met werk en gezin en prive en en en…  En wie ben ik om jou iets te verplichten? Dat werkt natuurlijk ook niet.

 

Als jij geen intrinsieke motivatie hebt om te veranderen, jezelf onder de loupe te nemen, dan gebeurt er sowieso niets. Ja, dan gebeurt het leven. En dat kan meevallen maar ook wel eens pijnlijk uitvallen.

Zoals Tolle in een van zijn boeken schreef (in mijn eigen bewoordingen): people change through pain. Als de pijn maar groot genoeg is, dan kom je vanzelf in beweging. Niet omdat ik of iemand anders je materiaal voorhoudt en vertelt dat je het moet maken om te veranderen. Op wilskracht een innerlijke verandering bewerkstelligen… nah.

 

Waarom zou jij direct alle oefeningen doen, ermee aan de slag gaan, doelen stellen, resultaten behalen, geen webinar of Q&A meer missen? Volg je eigen stroom. Je eigen pad. Pak op wat jou NU aantrekt en laat de rest langs je heen gaan. In het volste vertrouwen dat het nog wel een keer bij je terugkomt op het moment dat jij er klaar voor bent.

Ondertussen is er al wel een zaadje bij je geplant. Ben je bezig je kennis te vergroten en laat jij je inspireren. En alleen dat al zet jouw energie in beweging. Laat dat presteren in de wereld maar eens even los. Waar het om gaat is jouw tempo te vinden en de stappen te zetten die jou niet van buiten worden aangereikt, maar waartoe jij je vanuit je innerlijk, vanuit jouw zelf toe uitgenodigd voelt.

 

Je hebt ten allen tijde je vrije keuze tot je beschikking. Je hoéft niet eens te luisteren naar je eigen stem, zelfs dat mag je zelf weten. Maar uiteindelijk is het jouw eigen zelf die de koers uitzet, de weg bewandelt en kiest voor stoppen of doorgaan onderweg. In jouw eigen tempo. Als je je eigen pad kiest, dan werkt het altijd.

OPGERUIMD LEVEN 

 

 Anne Lodewijkx 06-285 155 47 | info@novaholos.nl | www.novaholos.nl


Commentaren: 0