Stop met willen FIXEN

Wat moeten we toch vaak ons leven veranderen. Blijer zijn, gelukkig zijn, positief zijn, spiritueel groeien, carrière maken, meer verdienen en leuk zijn, onze missie leven en ga zo maar door. Dat is toch extreem vermoeiend?! Alles moet gefixt worden zodat we ons grootste zelf kunnen leven.


Wat nou als blijkt dat alles altijd VOOR jou werkt in je leven, ook al ervaar jij er geen vreugde en euforie bij? Dan zou je kunnen ontspannen bij onvoorziene omstandigheden, bij stressvolle situaties, bij alles wat jij als 'niet wenselijk' beschouwt.


Laten we er eens vanuit gaan dat alles precies de bedoeling is en altijd in jouw voordeel werkt. Ook als het er in de vorm naar uitziet dat de boel in de soep draait. Je bent precies op de juiste plek. Bij twijfel en angst die jij de ruimte geeft, gaat de boel zwaar worden, stopt het met stromen, wordt het allemaal stroperig en heb je het idee dat je iets wordt aangedaan of dat je er in alle opzichten enorm op achteruit gaat. Angst neemt je over. En dat hoort bij het ego...


Het leren ruimte maken en ontspannen in onwenselijke situaties of emoties is niet altijd een ontwikkeling die vanzelf gaat. Als je hier al langer tegenaan loopt en er nog geen handen en voeten aan kunt geven, zoek dan begeleiding hierin. Het zou zonde zijn als je ermee bleef lopen...en maar blijft vechten om toch voor elkaar te krijgen wat je denkt dat beter is/moet/mogelijk is/wenselijk is. En stop met fixen...

 

Dit is niet louter een cognitief leerproces. En als je uitgaat van het feit dat alles energie is, kun je je voorstellen dat er zóveel ingangen zijn om dit in je systeem op te nemen. Zoek een coach, ga naar yoga, mediteer, ga naar een energetisch therapeut. Doe iets om in beweging te komen. Niet om je leven te fixen maar om in beweging te komen, je bewustzijn te ontwikkelen, je angsten en overtuigingen aan te kijken. En begin eens met alles toe te laten. Het is er toch al. Waarom nog in verzet blijven...?

OPGERUIMD LEVEN 

 

 Anne Lodewijkx 06-285 155 47 | info@novaholos.nl | www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0