Ik ben net een mens

 

Hoe kan ik mijzelf soms toch zo in de voet schieten?

 

Het lijkt erop of ik de overtuiging heb ergens diep van binnen, dat ik alle antwoorden moet hebben. Vreemd, ik ben me daar doorgaans niet van bewust. Toch onder-waardeer ik mezelf omdat ik mijn zaken niet allemaal voor elkaar heb. Dan gaat het door mijn hoofd: “waarom zouden mensen voor mijn begeleiding kiezen?”.

 

Dat zou relevant zijn als ik zou verkondigen dat ik televisiemonteur was terwijl ik nog nooit in mijn leven interesse heb gehad in TV’s, laat staat dat ik ze ooit van binnen bekeken heb. Dan zouden mensen wel gek zijn om mijn diensten in te huren.

 

Gelukkig gaat dat niet op. Ik ben enorm ervarings-deskundig als het gaat om mentale processen die niet ondersteunend zijn, om te zetten naar wat beters en mooiers dan er nu is. En het lukt me behoorlijk om dit inzichtelijk te maken in aansluiting op de belevingswereld van de mensen die bij Nova Holos een traject of training volgen.

 

En toch… als ik weer bezig ben met werken AAN Nova Holos, kan ineens de onzekerheid toeslaan. Hoe meer ik materiaal verzamel en die een plek geef in mijn werk, hoe meer ik me realiseer dat ik zo weinig weet! Er is ZO veel materiaal te vinden en ik vind ZO veel interessant, dat ik mezelf even moet afremmen om te zien en goed te vinden dat ik op wereldschaal inderdaad nauwelijks wat weet. Maar dat ik in ontwikkelprocessen en groeiprocessen al HEEL veel heb ervaren, geleerd, overgedragen en begeleid.

 

Dáárin zitten de antwoorden. En niet in alles wat ik niet weet.

 

Ik heb niet alle antwoorden. En toch kan je prima voor mijn begeleiding in jouw ontwikkelingsproces kiezen. Het zou ook wat zijn, dat ik mijzelf een stoel met hogere poten zou toedichten dan jij hebt. Ik zit gewoon naast je en van daaruit zetten we de boel in beweging.

 

Is het voor jou tijd om mij op te zoeken en jezelf ondersteuning te gunnen in jouw leven? Bel dan. Ik weet niet alles maar wel genoeg. Ik ben net een mens.

OPGERUIMD LEVEN 

 

 Anne Lodewijkx 06-285 155 47 | info@novaholos.nl | www.novaholos.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0