Training

Lichter leven door ballast los te laten


Het is boeiend maar soms ook schokkend hoe wij zijn geconditioneerd om te gehoorzamen, het juiste te doen, vol te houden, ons best te doen en vooral niet te klagen. Maar hoe ermee om te gaan als ons gedrag en de daaraan ten grondslag liggende overtuigingen ons niet alleen belemmeren in ons Zijn, maar ook behoorlijke klachten geeft? 

Het is mijn passie om hierover te vertellen en om meer inzicht te geven in hoe dat nu precies werkt. Het vergroten van bewustzijn hierop creëert ruimte en biedt mogelijk-heden om gedachten en gedrag dusdanig te beïnvloeden dat niet-ondersteunende gedachten, gedragingen en klachten losgelaten kunnen worden om verder te komen.

Mijn werk voer ik onafhankelijk uit. Dit doe ik onder andere bij de Volksuniversiteit van Hengelo, in Kulturhus Borne, in-company en op aanvraag bij particuliere groepen. In-company past mijn aanbod heel goed binnen teams die in verandering zijn of binnen organisaties waar werknemers de gelegenheid gegeven wordt om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Deze organisaties weten dat ontwikkeling van hun werknemers volledig ten goede komt aan hun professioneel functioneren.

 

Vanaf het voorjaar van 2020 bied ik mijn trainingsactiviteiten ook aan vanuit mijn praktijkruimte aan huis in Borne, aan de rand van de Bornsche Maten. 


De lezing

De lezing, met ruimte voor interactie, duurt 1,5 uur. De inzichten, ideeën en tips die aangereikt worden zijn van groot belang en nut voor iedereen en ook voor degenen die in hun professie zorg verlenen aan anderen en daarin goed voor zichzelf willen zorgen. 


De workshop

De interactieve workshop van 2,5 tot 3 uur, bied inzicht in meerdere facetten van loslaten. Denk aan acceptatie, bewustwording, vertrouwen en andere thema's. Dit creëert meer mogelijkheden en handvatten om in situaties waarin je klachten ervaart, je gedrag dusdanig aan te passen dat je weer kunt loslaten. We zullen ook verschillende methodes toepassen om loslaten en de logische ruimte en vrijheid wat dat oplevert, te ervaren. 


De cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur. De bijeenkomsten vinden iedere 2 à 3 weken plaats. We gaan hierin dieper in op de onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn met het thema 'loslaten': acceptatie, bewustwording, vertrouwen en meer. Theorie en praktijk komen ruimschoots aan de orde en tussen de bijeenkomsten in krijg je huiswerk mee. Na afloop van de cursus heb je veel geleerd over de verschillende onderwerpen en heb je alle tools in handen om zelf goed verder te kunnen. 

Volksuniversiteit van Hengelo

25 november, 9 december 2019 en 6 en 27 januari 2020.

kosten: € 70,-

Adres: Gieterij 200

tijdstip: 19:00-21:00