Trainingsaanbod

Aanbod: 

  • Lezing, workshop en cursus "Lichter leven door ballast los te laten"
  • Workshops "Grenzen stellen" en "Patronen en overtuigingen"
  • Lezing "De bijzondere relatie tussen mensen en hun spullen"

Het is boeiend maar soms ook schokkend hoe wij zijn geconditioneerd om te gehoorzamen, het juiste te doen, vol te houden, ons best te doen en vooral niet te klagen. Maar hoe ermee om te gaan als ons gedrag en de daaraan ten grondslag liggende overtuigingen ons niet alleen belemmeren in ons zijn, maar ook behoorlijke klachten geeft? 

Het is mijn passie om hierover te vertellen en om meer inzicht te geven in hoe dat nu precies werkt. Het vergroten van bewustzijn hierop creëert ruimte. Het biedt tevens mogelijkheden om gedachten en gedrag dusdanig te beïnvloeden, dat niet-ondersteunende gedachten, gedragingen en klachten losgelaten kunnen worden om verder te komen.

Mijn werk voer ik onafhankelijk uit. Dit doe ik onder andere bij de Volksuniversiteit van Hengelo, in Kulturhus Borne, in-company en op aanvraag.

In-company past mijn aanbod heel goed binnen teams die in verandering zijn of binnen organisaties waar werknemers de gelegenheid gegeven wordt om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Deze organisaties weten dat ontwikkeling van hun werknemers volledig ten goede komt aan hun professioneel functioneren.

 

Ik bied mijn trainingsactiviteiten aan op verschillende locaties.

Data en locaties zijn te vinden in de Agenda.


Lezing: Lichter leven

De lezing, met ruimte voor interactie, duurt 1,5 uur. 

De inzichten, ideeën en tips die aangereikt worden zijn van groot belang en nut voor iedereen en ook voor degenen die in hun professie zorg verlenen aan anderen en daarin goed voor zichzelf willen zorgen. 


Workshop: Lichter leven

De workshop van 2,5 tot 3 uur, biedt inzicht in meerdere facetten van loslaten. Denk aan acceptatie, bewustwording, vertrouwen en andere thema's. Dit creëert meer mogelijkheden en handvatten om in situaties waarin je klachten ervaart, je gedrag dusdanig aan te passen dat je weer kunt loslaten. We zullen ook verschillende methodes toepassen om loslaten en de logische ruimte en vrijheid die dat oplevert, te ervaren. 


Cursus: Lichter leven

De cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur.

We gaan hierin dieper in op de onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn met het thema 'loslaten': acceptatie, bewustwording, vertrouwen en meer. Theorie en praktijk komen wisselen elkaar af en tussen de bijeenkomsten krijg je huiswerk mee. Na afloop van de cursus heb je veel geleerd over de verschillende onderwerpen en heb je alle tools in handen om zelf goed verder te kunnen. 
Workshop: Grenzen stellen

Grenzen stellen is lastig. We hebben juist altijd geleerd om ons aan te passen in plaats van onze eigen plek in te nemen. Wat zijn gezonde grenzen? We onder-zoeken manieren om grenzen te herkennen en te bewaken. En we oefenen in het stellen van grenzen.

 

Vind jij het interessant om met dit thema bezig te zijn? Wellicht ervaar je regelmatig dat er over je grenzen gegaan wordt. Kan jij wel wat oefening, tips en tools gebruiken? Dan kom je met deze workshop al een heel eind.


Workshop: Patronen en overtuigingen

Na wat uitleg over het ontstaan en de werking van onze patronen en overtuigingen, gaan we oefenen om ze te herkennen. Vaak ondersteunen ze ons niet dus gaan we ons best doen om ze om te zetten naar positieve overtuigingen.

 

Wil jij meer zicht op de werking van patronen en overtuigingen in het dagelijks leven? Wil jij meer bewustzijn op de jouwe? En wil je leren je overtuigingen om te zetten zodat je meer de regie krijgt op je eigen gedrag? Dan zit je goed bij deze workshop.

 Lezing: De bijzondere relatie tussen mensen en hun spullen

Spullen, we krijgen er steeds meer. We creëren een omgang met spullen die zich laat bepalen door de consumptiemaatschappij met alle gevolgen van dien. Allerlei facetten worden belicht, zoals het maken, gebruiken en wegdoen ervan… en wat dit alles voor ons betekent.

Deze lezing is bedoeld voor wie het interessant en leuk vindt om meer te weten te komen over de relatie tussen de mens en zijn spullen. Voor wie meer zicht wil op de betekenis van spullen in het eigen leven. Voor wie met meer bewustzijn om wil gaan met spullen en daarmee met zichzelf.