Training: workshop, lezing en cursus

'Verder komen door los te laten'


Voor diverse groepen geef ik lezingen, workshops en cursussen met de titel 'Verder komen door los te laten'. Met de nadruk op het verder komen.

Het is boeiend maar soms ook schokkend hoe wij zijn geconditioneerd om te gehoorzamen, het juiste te doen, vol te houden, ons best te doen en vooral niet te klagen. Maar hoe ermee om te gaan als ons gedrag en de daaraan ten grondslag liggende overtuigingen ons niet alleen belemmeren in ons Zijn, maar ook behoorlijke klachten geeft? 

Het is mijn passie om hierover te vertellen en om meer inzicht te geven in hoe dat nu precies werkt. Het vergroten van bewustzijn hierop creëert ruimte en biedt mogelijk-heden om gedachten en gedrag dusdanig te beïnvloeden dat niet-ondersteunende gedachten, gedragingen en klachten losgelaten kunnen worden om verder te komen.

Mijn werk voer ik onafhankelijk uit. Dit doe ik onder andere bij de Volksuniversiteit van Hengelo, in Kulturhus Borne, op aanvraag van particuliere groepen en in-company. Dit laatste kan heel goed binnen teams die in verandering zijn of binnen organisaties waar werknemers de gelegenheid gegeven wordt om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Deze organisaties weten dat ontwikkeling van hun werknemers volledig ten goede komt aan hun professioneel functioneren.

 

Vanaf 2020 bied ik mijn trainingsactiviteiten ook aan vanuit mijn praktijkruimte aan huis in Borne, aan de rand van de Bornsche Maten. 


De workshop

De workshop 'Verder komen door los te laten' is een interactieve workshop. Deze bied je meerdere facetten van loslaten. Loslaten heeft te maken met grote thema's zoals acceptatie, bewustwording en vertrouwen. Met meer zicht daarop krijg je meer mogelijkheden en handvatten om in situaties waarin je klachten ervaart, je gedrag dusdanig aan te passen dat je weer kunt loslaten. We zullen ook verschillende methodes toepassen om loslaten te ervaren. Loslaten geeft ruimte en vrijheid. En wie wil dat nou niet?

 

Een greep uit de reacties:

"Inspirerende workshop!"  "Verrijkend. Geeft nieuwe inzichten".

"Zeer boeiend, persoonlijk en duidelijk verwoord". 

"Graag zou ik dieper op de thema's in willen gaan. Wil je dit ook in cursusvorm aanbieden?' 

In het najaar bied ik deze workshop weer aan bij de Volksuniversiteit van Hengelo.

Datum: 4 november 2019

Kosten: € 25,- 

Adres: Gieterij 200

tijdstip: 19:00-22:00


De lezing

De lezing is interactief en zonder opdrachten en oefeningen. De duur van de lezing is 1,5 tot 2 uur. In september heb ik de lezing geven bij de Bibliotheek in Hengelo,  waar deze werd aangeboden in het kader van het Festival van het leren en het 100-jarig bestaan van de bibliotheek. 

 

Op 2 oktober jl heb ik de lezing gegeven binnen Wijkracht. Geïnteresseerde professionals en vrijwilligers hadden zich aangesloten. De ideeën en tips die aangereikt worden zijn van groot belang en nut voor degenen die in hun professie zorg verlenen aan anderen en daarin goed voor zichzelf willen zorgen. 


De cursus

Voor wie echt aan de slag wil gaan met het thema 'loslaten' en hiermee verder wil komen, bied ik een cursus aan bestaande uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur. We gaan hierin dieper in op de onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn met het thema 'loslaten': grenzen stellen, acceptatie, vertrouwen en meer. Theorie en praktijk komen ruimschoots aan de orde en tussen de bijeenkomsten in krijg je huiswerk mee. Na afloop van de cursus heb je veel geleerd over de verschillende onderwerpen en heb je alle tools in handen om zelf goed verder te kunnen. 

Volksuniversiteit van Hengelo

25 november, 9 december 2019 en 6 en 27 januari 2020.

kosten: € 70,-

Adres: Gieterij 200

tijdstip: 19:00-21:00